12 december 2012

Kostens betydelse för vår hälsa! Man har länge vetat hur farligt rent raffinerat socker är för hälsan, redan i slutet av 1960 talet så kom...


Man har länge vetat hur farligt rent raffinerat socker är för hälsan, redan i slutet av 1960 talet så kom den brittiske forskaren - John Yudkin -  fram till att socker ger samma symptom som  hjärtinfark -  han skrev boken: 
Pure, White and Deadly - How Sugar Is Killing Us and What We Can Do to Stop It
https://www.bokus.com/bok/9780241257456/pure-white-and-deadly/
"Socker. Det dödar oss. Varför äter vi så mycket av det? Vad är dess dolda faror? I slutet av 1960-talet och i början av 1972, när brittisk forskare John Yudkin först visade att socker var dåligt för vår hälsa, ignorerades han av de flesta inom läkaryrket och av livsmedelsindustrin men man borde ha tagit hans varning på allvar. Idag finns en epidemi av överviktiga personer runt om i världen. Sockerkonsumtionen har tredubblats sedan andra världskriget. I boken - med ett vardagligt språk och en rad vetenskapliga bevis - utforskar professor Yudkin  hur socker, om de olika sorters socker som finns - tex är brunt socker egentligen bättre än vitt? - och hur sockret är dolt inuti våra dagliga livsmedel och hur det är skadligt för vår hälsa. 
Expert Dr Robert Lustig MD, har uppdaterad boken angående barns fetma och  berättar om de dolda farorna med socker. Denna bok är en viktig läsning för alla som är intresserade av sin hälsa, sina barns hälsa och det moderna samhällets hälsa."
Men, det är inte bara socker som är viktigt att få kunskap om, kursen handlade även om viktiga ämnen som gluten, mjölk, och stärkelse och andra ingredienser i födan som kan göra oss riktigt sjuka.
 Många personer som har autoimmuna inflammationer i kroppen exempelvis reumatisk värk, diabetes 2, ME, hypotyreos etc, har ofta glutenintolerans utan att veta om det, det kan bero på att kroppen helt enkelt  reagerar på glutenproteinet och skapar en antireaktion (inflammation)
Detta och mycket annat berättade jag om på min kurs KROPPSSMART, som jag höll tillsammans med proffsiga Åsa Wollertsen.
    
Vid tangentbordet Eva Renner
Mer på min sajt www.vikt-igt.se